Rehabilitation Centre Home of Hope

Aflfi en Sharmini OereraHet  Rehabilitation Centre Home of Hope is in 2011 ontstaan omdat Alfy en Sharmini Perera, het echtpaar dat Home of Hope kinderhuis leidt,  ook kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking wilden helpen. In de omgeving van Home of Hope werd voor 2011 geen enkele vorm van Fysiotherapie aangeboden, zeker niet aan arme mensen. Zij worden weggehouden van de buitenwereld omdat er nog veel schaamte en onwetendheid rust op kinderen met een beperking.

DSC_3382 Rehabilitation Centre HoH steunt de ouders van de kinderen bij de zorg. Wij leren hen hoe ze thuis eenvoudige oefeningen kunnen doen met hun kind.
Een wereld gaat voor hen open. De ouders ervaren dat hun kind een volwaardig lid is van de maatschappij.

Nu worden er maandelijks meer dan 400 kinderen behandeld die wonen in de omgeving van Home of Hope. Zij krijgen oefentherapie, psychomotorische therapie (PMT), logopedie en hydrotherapie.
Rehabilitation Centre HoH beschikt over een eigen zwembad en is hiermee uniek in de omgeving.
Er is  tweede therapiegebouw DSC_5741met een ruimte voor logopedie, een snoezelruimte en een speciale ruimte voor therapie voor  kinderen met autisme. Tevens is er een Loopschool met speciale loopapparatuur.
Kinderen met een autistische stoornis zijn een nieuwe doelgroep die worden behandeld bij het  Rehabilitation Centre HoH.
Er zijn vrijwel geen andere plaatsen in Sri Lanka waar autistische kinderen een behandeling kunnen krijgen.
De Stichting heeft twee Sri Lankaanse fysiotherapeuten en een logopedist in dienst.
Studenten Psychomotorische Therapie, Fysiotherapie, Cesartherapie, Bewegingstechnologie en Logopedie hebben de mogelijkheid om stage te lopen bij  Rehabilitation Centre HoH.Jose medicalDSC_5037DSC_5719